ASL2, applicatiebeheer, applicatiemanagement

Applicatiebeheer houdt zich bezig met onderhouden van applicaties en ondersteunt gebruikers bij het gebruik van applicaties. Mensen gebruiken meer steeds meer applicaties, apps, of modulen van  Enterprise Resource systemen zoals SAP of Oracle.

Het ASL-2 Framework is een procesmodel waarbij aangegeven wordt hoe de samenhang is van applicatiebeheer, functioneel beheer en technisch beheer.  ASL beperkt zich tot het geven van richtlijnen voor het inrichten van processen en laat de inrichting van de beheerorganisatie geheel vrij. Hierdoor is het framework algemeen toepasbaar binnen de ICT-dienstverlening, onafhankelijk van de maat van uw organisatie.

In deze cursus krijgt de deelnemer inzicht in het applicatiebeheer op procesmatige wijze.

De ASL foundation training behandelt:: – plaats van applicatiebeheer, – het ASL-framework, – welke invalshoek, – beheer van applicaties, – uitvoerende of sturende processen, – verbindende processen, – Application Cycle Management, – Organization Cycle Management.

Studiebelasting: totaal, inclusief lessen; 24-30 uur.
Voorkennis: MBO-denkniveau
Niveau: het is een HBO niveau training.

 

Voor iedereen die kennis wil opdoen over pragmatisch applicatiebeheer, en richt zich op diegene die een rol spelen bij het beheer van wijzigingen, incidenten en andere operationele aspecten rond om applicatiebeheer. Zoals applicatiebeheerders, helpdeskmedewerkers, procesbeheerders, delivery managers, support managers en ander rollen binnen IT beheer.

Veel docenten van CAI zijn geaccrediteerd, gecertificeerd voor IT beheer betreffende standaarden zoals ITIL, ASL en BISL. Zij werken vaak ook als applicatiemanager of hebben ervaring op dit gebied vanuit hun eerdere werkzaamheden als beheerder of als coach of adviseur bij het implementeren van dit soort raamwerken in organisaties. De ASL2 training is daardoor doelgericht en combineert theorie met praktijkvoorbeelden.

training 2 daagse, doorloop 1 tot 2 weken.
training 3 avonden, doorloop 2 tot 5 weken.

bereidt voor op examen:
– ASL2-foundation, bij CAI op locatie (cai is accredited ATO by EXIN for all Foundation modules).

Leslocaties: door heel Nederland.