Accreditaties & Certificering

Home/Accreditaties & Certificering

Accreditaties

CAI streeft naar een Agile insteek, dus eenvoudige en flexibele werkwijze en tools. Daarom accrediteren wij ons bij slechts één partij op een bepaald vakgebied.

Bijvoorbeeld voor projectmanagement accrediteren we ons niet bij elke instituut / elke Examination Body dat een projectmanagement variant aanbiedt, dus alleen een accreditatie voor projectmanagement volgens PRINCE2 (via Axelos) en dan niet ook nog eens voor; PMI, IPMA, Agile Project Management, etc. Deze extra accreditaties zijn overbodig gezien erkend materiaal voor deze opleidingen in de winkel te koop zijn in de vorm van goedgekeurd boeken en docent hun competenties op projectmanagement gebied en lesgeven hebben laten toetsen via hun Accredited Trainership en periodieke assessment.

CAI is geaccrediteerd voor:

 • Projectmanagement cursussen.
  Via Axelos zijn wij erkend Accredited Training Organization voor projectmanagement en agile projectmanagement volgens PRINCE2.
 • Business Analyse & Requirements Engineering cursussen.
  Via IREB (International Requirements Engineering Board) zijn wij erkend Accredited Training Organization voor Business Analysis, Requirements  Engineering en de agile varianten hiervan. Deze docenten geven onder andere BCS Business Analysis cursussen, BABOK Business Analysis cursussen en IREB cursussen.
 • Scrum & Agile cursussen.
  Via Axelos, EXIN en PRINCE2 Agile accreditatie wordt het Foundation en Advanced cursussen gamma op het gebied van scrum en agile afgedekt.

 • Voor alle foundation niveau cursussen waarvan een foundation niveau examen via EXIN kan worden afgenomen, zijn wij geaccrediteerd sinds 2008.
 • Overige cursussen.
  Docenten en trainers zijn veelal ZZP-ers die als trainers door diverse opleidingen aanbieders worden ingehuurd/gebruikt. Daarnaast zijn het vaak docenten die aan het HBO of aan een universiteit les hebben gegeven op het onderwerp van een bepaalde cursus die zij voor CAI verzorgen. 


Certifiering

CAI werkt samen met een aantal Certification Bodies zoals Axelos, BCS, IIBA, Exin, Bitexa, IREB, IPMA, NESMA en OMG.  Elke van deze partijen hebben zo hun eigen certificeringslijn. 
Veelal betreft het een getrapte certificeringslijn met randvoorwaarden waarbij je eerst een Foundation Certificate moet behalen om door te mogen gaan naar een volgende (Advanced) level, enzovoorts. Uitzondering is Bitexa die een uitgebreid integraal schema heeft voor instroom en certificering zonder de verplichting dat een certificaat uit het onderliggend level moet zijn behaald (randvoorwaarden kunnen ook anders worden ingevuld).

CAI, opleidingen B.V. & advies B.V. Adres : Polakweg 10-11 , 2288 GG, Rijswijk (zh). Telefoon administratie: +31(0)70-2093021 Telefoon facturatie: +31(0)70-3295196. e-mail algemeen info@cai-opleidingen.nl cai@xs4all.nl e-mail voor lopende groepen gebruik de leeromgeving Internet http://www.cai-opleidingen.nl Internet (alternatief) http://www.xs4all.nl/~cai