Prijzen & Planning

Home/Prijzen & Planning

Kosten algemeen
Prijzen zijn inclusief 21% BTW en ook de ex. BTW prijzen worden vermeld. Cursusprijzen zijn altijd zonder literatuurkosten en zonder examenkosten (omdat deelnemers ook zelf literatuur kunnen kopen, lenen, huren en ook niet altijd examen willen afleggen). BTW vrijgesteld factureren om dat uw organisatie of uzelf geen BTW kan terugvorderen van de Fiscus, is mogelijk. Er zijn opslagkosten in dat geval (maximaal 10%)

Particulieren kunnen BTW vrijgesteld worden gefactureerd, er is dan geen 10% toeslag maar sec eenmalig 45 euro BTW vrijgesteld aan administratiekosten. Afbetaling; kosten kunnen ook in 3 of meer termijnen worden betaald. Er wordt dan 8% toeslag berekend bij een afbetalingstraject. Vouchers; bij examen via vouchers die extern zijn aangekocht, wordt 60,50 euro aan administratiekosten berekend.

Inschrijven, Startgarantie en Kortingen;
Bij inschrijven voor een pakket (cursus + materialen + examen) is korting mogelijk. Eventuele kortingafspraken kunnen in het bijzonderhedenveld worden aangegeven. Alleen bij direct inschrijven bij CAI (dus niet via tussenhandel als Millian, Springest, Octo-Aanbieders, Edubookers, etc..) kan korting worden verstrekt.
Let op: mocht je willen inschrijven, gebruik het CAI inschrijfformulier of de “inschrijven button” bij een cursuspagina a.u.b!  Altijd startgarantieoptie is voor veel cursussen mogelijk, deze optie bedraagt 10% tot 20% van de cursuskosten. 
Startgarantiekosten worden niet berekend als er voldoende deelnemers aan uw cursus deelnemen. Voldoende is veelal 3 of meer.

Kostenaftrek
Betaal je zelf als deelnemer, dan kunnen studiekosten fiscaal worden afgetrokken van de inkomstenbelasting, de zogenaamde
scholingsaftrek. Bedrijven kunnen voor sommige opleidingen of leergangen gebruik maken van subsidies.

Verschuivingen/annulering
Voor een losse decentrale examenaanvraag, verschuivingen van examen, annulering van examen e.d. worden administratiekosten berekend.
Er zijn spelregels en kosten voor annuleren of verschuiven van examens. 

Betaling examen: een examen moeten betaald zijn vooraf de datum en tijd dat het examen wordt afgenomen. Later betalen betekent soms 36,30 euro (€ 30 ex. BTW) extra aan administratiekosten. Examen zonder cursus: cursus elders gedaan of zelfstudie, er is in dat geval een toeslag op de examenprijs. 

Bij incompany opleiding zijn er andere kosten.

Planning
CAI hanteert een agile planning om cursussen/trainingen te starten, een startdatum veelal in overleg met de eerste deelnemer die zich aanmeldt. Bel voor de actuele lesdata in uw regio naar 070-2093021. Er start elke 2 weken wel een cursus in de buurt. Mailen kan ook mailto: info@cai-opleidingen.nl  

Bijkomende materiaalkosten zijn kosten voor extra zaken als proefexamens, casus, literatuur, handboeken voor examenvoorbereiding, et cetera, de deelnemer kan deze zelf bestellen bij leveranciers of deze materialen via CAI bestellen.

Losse arrangementkosten zijn 30,25 euro per dag (25 euro ex. BTW) . Zaalhuur en basismaterialen zijn inbegrepen bij de opleidingsprijs.
Vaak zijn arrangement kosten al meeberekend in de cursusprijs/of materiaalprijs.

Een avondcursus is duurder (omdat het geen reguliere werktijden betreft een dagdeeluitvoering betreft). Ook bij lessen van maximaal één dagdeel op een dag, is de prijs hoger (+40%, vanwege niet inzetbaar zijn van de docent op die dag). Een combinatie van middag+avond wordt als normale dag gezien.

Bij individueel les met een docent wordt de normale prijs berekend maar is de trainingsaanpak anders. Er zijn dan on-line sessies naast klassikale lessen. Aantal contacturen is minder als de groepsgewijze trainingsduur gezien er effectiever les kan worden gegeven. In situaties dat de volle trainingsduur gewenst is, kan dit maar is er een toeslag van 30% en/of we kijken samen met de deelnemer naar kostenbesparende mogelijkheden.

Starten bij een kleine groep (minder dan 4 deelnemers) kan ook, er is een kleine groepentoeslag (12% tot 18%) of we kijken samen met de deelnemers naar kostenbesparende mogelijkheden).

Wil je persé dat we starten, er kan een startgarantie worden bijgekocht tegen 10% tot 20% van de trainingskosten.
N.b. kom je met iemand anders, dan is een startgarantie niet nodig en kan er altijd in overleg worden gestart.

Zijn er 3 of meer inschrijvingen dan wordt een startgarantie niet berekend of op verzoek teruggestort als er al is betaald.

CAI, opleidingen B.V. & advies B.V. Adres : Polakweg 10-11 , 2288 GG, Rijswijk (zh). Telefoon administratie: +31(0)70-2093021 Telefoon facturatie: +31(0)70-3295196. e-mail algemeen info@cai-opleidingen.nl cai@xs4all.nl e-mail voor lopende groepen gebruik de leeromgeving Internet http://www.cai-opleidingen.nl Internet (alternatief) http://www.xs4all.nl/~cai