Dank voor uw interesse. Om u te helpen bij het maken van uw keuze en het beantwoorden van verdere vragen wil ik u vragen om op de onderstaande Informatieaanvraagknop te klikken en uw gegevens in te voeren. Wij reageren zo spoedig mogelijk en altijd binnen 24 uur.
U kunt ook direct contact opnemen via 070-2093021 of 0650-271770
[fusion_button link=”www.cai-advies.nl/contact” color=”default” size=”” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ alignment=”” class=”” id=””]Informatie aanvraag[/fusion_button]
Requirement engineering bevat twee onderdelen; requirement analyse en requirement management.
Requirement analyse betreft het inventariseren van wensen en eisen van gebruikers/stakeholder die een verandering willen. Dit inventariseren noemen we ook wel Elicitatie. Er zijn technieken voor dit eliciteren, zoals; creativity technieken (brainstorming, 6 hats method, brain-writing, …) of gewoon onderzoek (interview, vragenlijsten, analogie analyse, reverse engineering,..) en observeren (apprenticing, auditing, ..).
Na het verzamelen worden eisen en wensen tot requirement omgezet. Dit proces noemt men ook wel informatieanalyse. De requirements moeten helder en eenduidig worden gespecifieerd. Dit specificeren kan in natuurlijke taal of met modellen en diagrammen. Uiteraard met elke requirement beoordeeld worden op wenselijkheid (waarde voor de nieuwe situatie en dus waarde voor de organisatie) en maakbaarheid, want als je het niet kan maken dan heeft specificeren ook geen zin. Sommige requirements zijn processen, andere requirements worden samengevoegd tot processen (Use Cases). Vanuit de requirement analyse/informatieanalyse wordt duidelijk welke functies de oplossing moet ondersteunen, welke gegevens daarbij nodig zijn en wat het gedrag is van het systeem. Dit alles leggen we vast in een requirement document.
Requirement analyse is het meest uitdagende onderdeel. Het opstellen van goede requirements die duidelijk zijn voor de doelgroepen en het maken van een goed requirements document is lastig.
Requirement management betreft het in de gaten houden van de requirements . Sommige requirements zijn helder en geaccepteerd door stakeholders. Als er dan een wijziging komt mag dit ziet zomaar gebeuren, er is een juiste change management procedure nodig en afhankelijkheden moeten bekeken worden. Afhankelijkheden moet je opsporen (traceability, dependency), bijvoorbeeld wie is de eigenaar van de requirement en is hij het eens met deze wijziging? Welke andere requirments worden beïnvloed door de wijziging van deze ene requirement? Wat gaat deze wijziging kosten? (impact -analyse)? Etc.
Verder wil je requirements presenteren via een dash board. Welk requirements zijn goedgekeurd, welke moeten nog goedgekeurd worden, welke requirements zijn al geïmplementeerd, welke requirements zitten in release X, etc. Ten slotte is een requirement management tool nodig om de requirements goed te kunnen beheren. Waarop let je dan als je een tool kiest?
CAI biedt cursussen voor het gehele palet van requirements engineering (eliciteren, analyse en management).
[fusion_builder_column type="1_2" layout="1_2" last="yes" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" class="" id="" min_height="" hover_type="none" link=""][fusion_imageframe image_id=”2460″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderradius=”0″ align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””]https://www.cai-advies.nl/wp-content/uploads/2018/05/Ba-cycleblue-300×199.jpg[/fusion_imageframe]
de cursussen
– IREB® Fundamentals, Requierement Engineer Foundation (CPREF)
– IREB Advanced Modeling CPREM)
– IREB Advanced Elicitation & Negotiation CPREE)
– Business Analyse Informatieanalyse, Advanced level (BAIAA)
– Business Analyse Informatieanalyse & databasemodel, Professional level (BAIAP)
– Masterclass Informatieanalyse en business analyse, Expert level (BAIAE)
– Requirement documents; de analyse, het specificeren & het documenteren
– Functioneel ontwerpen met User stories
– Writing User stories
Copyright 2023 - CAI-opleidingen