Agile & Scrum Master of Product Owner in een dag

Bij het werken in Agile en Scrum omgevingen is het handig voor de deelnemers om te weten wat verantwoordingen zijn van de rollen zoals Product Owner en Scrum Master.  Ook welke tools en technieken voorhanden zijn voor beiden rollen om het Scruroces zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Deze training gaat in op de twee rollen en bereidt de deelnemer voor op het scrum master examen en ook het product owner examen bij Scrum.org. Dat kan om dat er 85% overlap is in vragen op het examen. Effectief kan je twee certificaten behalen c.q. gecertificeerd worden voor scrum master en product owner. Altijd handig als je op zoek bent naar opdrachten  of ander werk.

N.B. inschrijven direct bij CAI en niet bij tussenhandelaren.

Deze cursus behandelt effectief in korte tijd het Scrum raamwerk en gaat daarbij intensief in op de rol van Scrum Master en Product Owner.

Doel is het theoretisch kader bij de deelnemer over te brengen zodat deze in staat is om zowel het scrum master als product owner examen af te leggen. Daarnaast is er veel aandacht voor de manier waarop examenvragen zijn geformuleerd en gebruiken we deze vragen onder meer als kapstok om de theorie tussen de oren van deelnemer te krijgen. Door praktijkgerichte oefening krijgt de deelnemer inzicht in het schatten van het uit te voeren werk, prioriteit van het uit te voeren werk, de kostenbeheersing, voortgangsbeheersing bij Scrum, et cetera.

 

Studiebelasting: totaal, inclusief lessen; 16-20 uur.
Voorkennis: MBO-denkniveau
Niveau: het is een HBO niveau training.

Voor degene die met Agile aanpak, adhoc zaken en Scrum te maken krijgen
en de rol van zowel Scrum Master als Product Owner willen begrijpen.
– business analisten, – requirement engineers,
– functioneel beheerders, – technisch beheerders,
– systeemontwikkelaars,
– teamleiders, – projectmedewerkers, – projectmanagers,
– consultants, et cetera.

Doelstelling: kennis, inzicht en vaardigheid verkrijgen, en
voorbereiding op een toetsing indien gewenst.

Als opleidingen- & adviesaanbieder voor organisaties met IT problematiek kan CAI bogen op een aantal docenten met jarenlange ervaring op diverse aspectgebieden. Zo ook voor Agile en Scrum aanpak gebruiken we een no-nonsens aanpak door theorie en praktijk te combineren. Docenten zijn vaak werkzaam als Scrum Master, Product Owner of Coach voor werken in projecten. Andere docenten hebben jarenlange ervaring met Iteratieve Systeemontwikkeling waar vanuit de agile werkwijze en Scrum is ontstaan.

training 1 daagse, doorloop 1 dag.
training 2 daagse, doorloop 1 tot 2 weken.
training 2 avonden, doorloop 1 tot 2 weken
training 3 avonden, doorloop 3 tot 5 weken

bereidt voor op examen:
– Scrum Master Foundation*);
– Product Owner Foundation *)

leslocaties: door heel Nederland.

The Scrum Master Foundation and Product Owner Foundation
assessment are fully owned and maintained by BITEXA.nl