BABOK® V3.0, intermediate CCBA

Business analyse is een veelomvattend vakgebied, de business analist heeft daarom veel competenties nodig. BABOK (Business Analyse – Body of Knowledge) is een raamwerk opgezet van uit BA best practices en de eigenaar IIBA heeft een aantal certificeringsniveaus die deze competenties testen.

Deze cursus betreft level 2 en behandelen van theorie en praktijk van Business Analyse. De leerdoelen zijn om te bepalen welke kennis, inzicht, toepassingsvaardigheid en analysevaardigheid van business analyse problemen de deelnemer heeft en welke oplossingen deze kan aandragen. Met name in welke situatie de deelnemer welk soort van techniek zal kunnen gebruiken.

Voor het CCBA niveau (level 2) doe je examen en lever je bewijs aan dat je als Business Analist of informatieanalist al 2 tot 3 jaar bezig bent geweest met business analyse activiteiten. Vervolgens onder ga je een assessment. Bij positieve uitslag mag je je CCBA  noemen. De cursus bereidt tevens voor op het level 2 examen wat bestaat uit 150 meerkeuzevragen in 3 uur uit te voeren.

N.B. inschrijven direct bij CAI en niet via tussenhandelaars.

Business Analysis’; Planning en Monitoring beschrijft welke werkzaamheden te verrichten en in welke volgorde om een business analyse te voltooien.

Strategic Analysis; beschrijft hoe business needs (zakelijk behoefte) te definiëren, verfijnen en helder krijgen en hoe een oplossing te construeren die op een haalbare wijze kan worden geïmplementeerd in de organisatie.

Elicitation & Collaboration; is gericht op Requirement Engineering en is het proces om betrokkenen (stakeholders) te benaderen op verschillende manieren / met verschillende technieken, en ze helpen inzicht krijgen in hun eigen wensen en behoeften en laten inzien wat wel en niet past binnen de gewenste oplossing.

Requirements Analysis & Design Definition; is de activiteit waarbij we stapsgewijs naar een gewenste oplossingsbeschrijving komen (requirements specification document) op basis waarvan een projectteam een oplossing kan ontwerpen en ontwikkelen die aansluit bij de verwachtingen en behoeften van de stakeholders en de organisatie

Solution Evaluation; beschrijft hoe voorgestelde oplossingen te beoordelen om zo een beste oplossing te kiezen die het best aan de behoefte van de organisatie voldoet.

Requirements Life Cycle Management; beschrijft hoe we omgaan met conflicten, issues en wijzigingen zodat de stakeholders en het projectteam in overeenstemming blijven over gewenste oplossing van het probleem.

 

Studiebelasting: totaal, inclusief lessen; 26-30 uur.
Voorkennis: HBO-denkniveau
Niveau: het is een HBO niveau training.

 

Voor iedereen die kennis wil opdoen over het modelleren van bedrijfsprocessen en de actoren (mensen, systemen e.d.) die met deze processen te maken krijgen. Zoals;
– Enterprise Architecten,
– Informatie Architecten (IA),
– Information Officers (CIO),
– Informatieprofessionals,
– Business Analisten, – Kwaliteitsmanagers,
– Human Resource Managers (HRM),
– functioneel ontwerper, – consultants
en degene die bij systeemontwikkeling of
business analyse betrokken zijn.

Doelstelling: vooruitziende organisaties en individuen vertrouwd te maken met deze internationaal erkende business analyse standaard en aan te geven aan de deelnemer waar zijn eigen zwakheden liggen op het gebied van business analyse. Aan deze zwakheden kan dan gewerkt worden zodat het examen goed kan worden doorlopen.

[

Als opleidingen- & adviesaanbieder voor organisaties met IT problematiek kan CAI bogen op een aantal docenten met jarenlange ervaring op het gebied van requirement engineering, informatieanalyse en business analyse. Docenten zijn veelal werkzaam als Business Analist of informatieanalist. Een docent levert daardoor toegevoegde waarde door sprekende praktijkvoorbeelden op het gebied van de zes BA aspectgebieden aan te reiken.

training 3 daagse, doorloop 3 a 4 weken.

bereidt voor op examen:
– BABOK v3.0 CBAP

leslocaties; door geheel Nederland.