Database ontwerp, rapportage en SQL

Deze module biedt een verdieping op het onderwerp relationele databases en SQL. De module laat de deelnemer kennismaken met serealizability, query optimalisatie, hoe gedistibueerde databases werken, locking algoritmen, normalisatie tot en met de 4e normaalvorm, hoe uzelf een database model kunt opstellen en hoe de database aan te passen zodat een flexibel datamanagement kan worden gevoerd. Daarnaast wordt dieper in gegaan op SQL met doel de deelnemer in staat te stellen complexe informatievragen om te zetten in effectieve queries om zo de juiste informatie uit de database te extraheren.

Kosten

Cursus : € 1875,50 (€ 1550,- ex. 21% BTW)
Inbegrepen (Literatuur en Catering)
Examen: € 302,50 (€ 250,- ex. 21% BTW)
Prijzen inclusief 21% BTW.

Vraag informatie aan voor startgaranties optie, actuele planning, en kortingsmogelijkheden.

Niveau, voorkennis en studiebelasting

Studiebelasting: 196 SBU, zijnde 7 studiepunten (European credits)

Voorkennis & niveau: Voor deze training wordt een database en SQL kennisniveau verwacht zoals bijvoorbeeld opgedaan met de training Databases en SQL foundation. Instroomniveau MBO of vergelijkbaar.

Huiswerkbelasting: ongeveer 3 a 6 uur per dagdeelsessies

Kwalificatie

Toetsing bij CAI . De deelnemers verkrijgt het Certificate Database ontwerp & SQL Advanced.

Literatuur

Boek Databases & SQL (Ton de Rooij) , Database Fundamentals (Elmasri), Database management. systems (Ramakrishnan) .

Doelgroep & doelstelling

Deze training is bestemd voor degene die meer wil weten over concepten en principes van relationele databases en het relationele model en hoe SQL te gebruiken om complexe vraagstukken op te lossen. Bijvoorbeeld systeemontwikkelaars, database managers, database administrators, projectmedewerkers en/of eindgebruikers die betrokken zijn bij gegevensmodellering en databaseontwerp. Na deze opleiding beschikt u over gevoorderde kennis en inzicht over databases en SQL.

Uitvoering

Zowel klassikaal als individueel. Individueel in overleg met begeleider/docent. Er zijn enige praktische opdrachten die als huiswerk worden meegegeven zodat de deelnemer ook naast inzicht in de materie ook vaardigeden ontwikkeld. 3 lesdagen doorgaans 3-6 weken