IMBO Informatiemanagement & bedrijfsorganisatie

Home/IMBO Informatiemanagement & bedrijfsorganisatie

IMBO Informatiemanagement & bedrijfsorganisatie

De deelnemer wordt voorbereid op het ontwerpen van een visie betreffende de gewenste informatievoorziening voor een organisatie. De deelnemer leert ontwerpen vanuit het beleid & behoeften van de organisatie en de mogelijkheden van ICT. Hij verplaatst zich in de rol van de informatiearchitect en kijkt naar een organisatie als geheel en naar de bedrijfsprocessen die daarbij een rol spelen. Verder wordt ingegaan op hergebruik van processen of herinrichting van processen.
De deelnemer leert gebruik te maken van principes waarop organisatiebeleid en management zijn gestoeld en die het strategisch belang van IT voor de organisatie verduidelijken. Hij probeert beleid en doelstellingen te vertalen naar architecturen die de gewenste informatievoorziening van de organisatie kunnen concretiseren. Diverse architectuurprincipes komen aan bod zodat de deelnemer deze kan gebruiken bij het ontwerpen van architecturen.

De module IMBO in vogelvlucht: bedrijfskundige modellen SWOT, INK, Hammer, Tapscot, Porter, – inzicht in organisatie en informatieverzorging, – inzicht in informatiemanagement, – het kunnen opstellen en beoordelen van architecturen, -inzicht in veranderingsmanagement, – inzicht in beleid van de organisatie,- inzicht in de samenhang van de organisatie.

  • 10 sessies ± 1, doorloop 7± 1 weken (dagcursus) tot 13± 1 weken (avondcursus).
  • Locaties: wordt verzorgd door heel Nederland.
  • Examens, ongeveer 4 per jaar.
  • Huiswerkbelasting ongeveer 8 a 12 uur per sessie.
  • Studiebelasting 336 SBU, zijnde 12 studiepunten (6 lesdagen),
  • Prijs € 2750,-

Click edit button to change this text.

Toetsing CAI. Bijkomend beoordeling van de praktijkgerichte opdrachten. De student verkrijgt het Certificate IMBO van CAI

Vitale Organisaties, – Werken onder architectuur, – Cockpit van de organisatie, artikelen en voorbeeldexamens.

Deze cursus is bestemd voor iedereen die kennis wil opdoen over informatiemanagenet, beleid van ICT en alignement van ICT en Business. Zoals: middle-management, informatieanalist, business consultants, adviseurs, beleidsmedewerkers, projectleiders, programmamanagers en medewerkers die te maken hebben met ICT alignment en de informatievoorziening. De deelnemer optimaal voorbereiden op de toetsing IMBO. Na deze opleiding beschikt de deelnemer over inzicht, toepassingsvaardigheid en analysevaardigheid op het gebied van informatiemanagement en afstemming van business en de informatievoorziening.

Er wordt vanuit gegaan dat de student beschikt over de kennis en vaardigheden die aan bod komen in de onderbouw basis AMBI en/of Academy Foundation. Instroomniveau HBO of vergelijkbaar.

Zowel klassikaal als individueel. Individueel in overleg met begeleider/docent. Klassikaal met beperkte inspraak op planning en doorloop c.q. afstemming van lesdata en locaties. Zie vooraankondiging en startprocedure. De student zal diverse (praktijk)opdrachten uitvoeren, -zelfstandig en klassikaal.
Schrijf je nu in!
CAI, opleidingen B.V. & advies B.V. Adres : Polakweg 10-11 , 2288 GG, Rijswijk (zh). Telefoon administratie: +31(0)70-2093021 Telefoon facturatie: +31(0)70-3295196. e-mail algemeen info@cai-opleidingen.nl cai@xs4all.nl e-mail voor lopende groepen gebruik de leeromgeving Internet http://www.cai-opleidingen.nl Internet (alternatief) http://www.xs4all.nl/~cai