IMF, Infrastructure Management Foundation

Home/IMF, Infrastructure Management Foundation

IMF, Infrastructure Management Foundation

Infrastructure Management richt zich op het beheer, het onderhoud en de exploitatie van informatiesystemen in ruime zin van het woord. De Foundationmodule is de eerste stap en wordt gepositioneerd naast ITIL-Foundation. ITIL (Information Technology Infrastructure Library) is een algemene standaard geworden om de processen met betrekking tot beheer in de organisatie in te richten. Infrastructure Management Foundation richt zich op de kenmerken, begrippen en algemene inzichten op het gebied van ICT-beheer. In deze module wordt het ICT-beheer in een algemeen kader geplaatst. Aandacht wordt besteed aan de basisbegrippen, de beheermodellen en de rol van de beheerder op het niveau van het operationeel ICT-beheer op foundationniveau.

Module in vogelvlucht: – plaatsbepaling beheer, – organisatie en beleid, – beheer en exploitatie, – begripsvorming  beheer , – modellen van beheer, – IT-dienstverlening en communicatie, – implementeren van de ICT-infrastructuur, processen voor implementatie, – basisbegrippen voor implementatie, exploiteren van de ICT-infrastructuur, processen voor exploitatie, – basisbegrippen voor exploitatie, – technische ondersteuning, – meten, – wijzigen van de ICT-infrastructuur, basisbegrippen bij wijzigen, gebruiken van de ICT-infrastructuur, – functionele kwaliteitsaspecten, -taakvelden.

  • 2 dagen, doorloop 2 a 3 weken (dagcursus) tot 4 weken (avondcursus).
  • Locaties: wordt verzorgd door heel Nederland.
  • Examens, dagelijks , in overleg
  • Huiswerkbelasting ongeveer 2 a 4 uur per lesdag.
  • Studiebelasting 84 SBU, zijnde 3 studiepunten (European credits)
  • Prijs € 480,-

Click edit button to change this text.

Toetsing bij EXIN of CAI. Via EXIN verkrijgt de student het Certificate Infrastructure Management Foundation.

Boek IMF

Deze cursus is bestemd voor degene die meer wil weten over operationeel ICT-beheer. Bezitters van dit certificaat beschikken over kennis van de belangrijkste basisbegrippen en beheermodellen van het beheer, de exploitatie en het onderhoud van de ICT-infrastructuur.
De deelnemer optimaal voorbereiden op het examen IMF. Na deze opleiding beschikt u over basiskennis en inzicht over de management van de infrastructuur.

Kennis op het niveau van de module IT Foundation wordt verondersteld maar is niet verplicht. De module heeft geen overlap met de module ITIL Foundation en sluit hierop goed aan. Instroomniveau MBO of vergelijkbaar.
Zowel klassikaal als individueel. Individueel in overleg met begeleider/docent. Klassikaal met beperkte inspraak op planning en doorloop c.q. afstemming van lesdata en locaties. Zie vooraankondiging en startprocedure. De student zal zelf diverse (praktijk)opdrachten uitvoeren zelfstandig of klassikaal.
Schrijf je nu in!
CAI, opleidingen B.V. & advies B.V. Adres : Polakweg 10-11 , 2288 GG, Rijswijk (zh). Telefoon administratie: +31(0)70-2093021 Telefoon facturatie: +31(0)70-3295196. e-mail algemeen info@cai-opleidingen.nl cai@xs4all.nl e-mail voor lopende groepen gebruik de leeromgeving Internet http://www.cai-opleidingen.nl Internet (alternatief) http://www.xs4all.nl/~cai