OOAA, Object Oriented Analysis Advanced

De deelnemer krijgt inzicht in Object-Oriented Analysis en Design en het conceptueel (logisch) uitwerken van objectgeoriënteerde informatiesystemen. Diverse methoden voor object modellering en gedrag modellering komen aan bod. U leert omgaan met technieken en methoden om object oriented te analyseren en te ontwerpen. OO software development komt aan bod. Gekeken wordt naar Agile development en UML. De deelnemer kan de diverse UML-technieken toepassen om een Object-Oriented Analyses te maken, de deelnemer kan een conceptueel (logisch) model maken. De deelnemer kan door eventgerichte analyse een procesmodel maken in de vorm van Use Cases. De deelnemer kent divers OO patterns en kan deze in diverse situaties toepassen. De deelnemer kan de object constraint language (OCL) toepassen op modellen.

De module OOAA in vogelvlucht: – wat is OOA, – Analyse in het ontwikkelproces, – Agile Methods, – Design Patterns, – Analysis Patterns, – statisch modelleren, – dynamisch modelleren, – modelmanagement.

3.5 lesdagen + 0.5 examentraining en examen, doorloop 4 tot 8 weken

Locaties: wordt verzorgd door heel Nederland.
Examens, dagelijks in overleg.
Huiswerkbelasting ongeveer 3 a 5 uur per dagdeelsessie.
Studiebelasting 196 SBU, zijnde 7 studiepunten (European credits).

Prijs € 2268,75 incl. BTW, (€ 1875,- ex. 21% BTW) (zonder examen of eindopdracht)
Examen € 363, incl. BTW ( of 300 zonder BTW).
Eindopdracht € 907,50 incl. BTW (of 750 zonder BTW).

Toetsing; The Business & IT Exams Association.

Literatuur; UML for engineers., UML Applied, – Unified Software Development Process, – studiemateriaal en voorbeeldexamens.

Doelgroep & doelstelling; Deze cursus is bestemd voor iedereen die goed wil leren hoe informatie te analyseren en dit in UML en op een object georiënteerde denkwijze te modelleren. Zoals: informatieanalisten, functioneel ontwerpers, programmeurs, technisch ontwerpers en degene die betrokken zijn bij het op een object georiënteerde manier ontwerpen.
De deelnemer optimaal voorbereiden op de toetsing OOAA. Na deze opleiding kan de deelnemer zelfstandig analyses uitvoeren op een object georiënteerde wijze.

Voorkennis & niveau; enige basiskennis over object oriëntatie wordt verwacht. Het is een HBO niveau cursus.