Test Foundation: Smart Test

Er is verschil tussen testen en toetsen. Ook het managen van testbevindingen is van belang. In deze cursus maakt u kennis met testen van de kwaliteit rondom informatievoorziening en systeemontwikkeling en het kunnen signaleren van problemen. We bekijken de rol van testen binnen risicobeheersing en de life cycle van informatiesystemen, requirements en acceptatiecriteria. Aan de orde komen toetsvormen, testsoorten, kwaliteitsmodellen, samenhang tussen ontwikkelen en testen (V-model Tmap) en de fasering van testmanagement, het beheer van bevindingen, de voor- en nadelen van geautomatiseerd testen en testtools.

SMART  (Strategisch, Mensgericht, Adaptief, Risico gedreven en Transparant) testen is geschikt voor Test Driven Development (TDD); kleine stapjes nemen en incrementeel het product opbouwen.

Testen is belangrijk. Testen wordt vaak gezien in de context van het testen van informatievoorzieningscomponenten maar testen is breder! Een te testen product kan een software programma zijn, maar ook een gebruiksvoorwerp dat ontwikkeld is of een nieuwe innovatie. Testen betreft het valideren ven verificieren van functionaliteit en kwaliteit/prestatie eisen gesteld aan het product.

Er is verschil tussen testen en toetsen. Ook het managen van testbevindingen is van belang. In deze cursus maakt u kennis met testen van de kwaliteit rondom informatievoorziening en systeemontwikkeling en het kunnen signaleren van problemen. We bekijken de rol van testen binnen risicobeheersing en de lifecyle van informatiesystemen, requirements en acceptatiecriteria. Aan de orde komen toetsvormen, testsoorten, kwaliteitsmodellen, samenhang tussen ontwikkelen en testen (V-model Tmap) en de fasering van testmanagement, het beheer van bevindingen, de voor- en nadelen van geautomatiseerd testen en testtools.

Deze test en testmanagement cursus kijkt voor al naar Testen met Smarttest. Een Nederlandse standaardaanpak en met literatuur in Nederlands, examen in het Nederlands,  etc.. We bekijken de basiskennis van testen en testmanagement zodat de deelnemer kennis en inzicht  heeft in het testproces en hoe testbevindingen te managen.

inhoud
Onze test foundation training is geen theoretisch verhandeling maar een combinatie van theorie en praktijkvoorbeelden.
Wij gaan in op:
– kwaliteit van de informatievoorziening,
– testen en risicobeheersing.
– requirements en acceptatiecriteria,
– kwaliteitsmodellen.
– toetsvormen.
– het gestructureerde testproces.
– testen en de levenscyclus van een informatiesysteem,
– het V-model, het W model.
– testsoorten en toepassingen,
– het testplan,
– testspecifications
– test-requirements.
– testuitvoering en testbeleid,
– ondersteunende processen
– test hulpmiddelen, ondersteunende testtools.
– bevindingenbeheer.
– geautomatiseerd testen.

Vraag informatie aan voor gedetailleerd kostenoverzicht en kortingsmogelijkheden.

Niveau, voorkennis en studiebelasting
Studiebelasting: totaal, inclusief lessen; 24-30 uur.
Voorkennis: MBO-denkniveau
Niveau: het is een HBO niveau training.

Doelgroep & doelstelling
Voor degene die met testen te maken krijgen.
– business analisten (acceptatietesten),
– requirements engineers (acceptatietesten/demo’s),,
– functioneel beheerders, – technisch beheerders,
– systeemontwikkelaars,
– teamleiders, – projectmedewerkers, – projectmanagers,
– testers, testmanagers,
– consultants, et cetera.

Doelstelling: kennis, inzicht en vaardigheid verkrijgen, en
voorbereiding op een toetsing indien gewenst.

Docenten
Als opleidingen- & adviesaanbieder voor organisaties met IT problematiek kan CAI bogen op een aantal docenten met jarenlange ervaring op diverse aspectgebieden. Zo ook voor programmeren en testen en het managen van testprocessen. We gebruiken we een no-nonsens aanpak door theorie en praktijk te combineren. Docenten zijn vaak werkzaam geweest Tester of Test manager (o.a. bij Sogeti, Cap Volmac, NS, HP,..). Andere docenten hebben jarenlange ervaring met systeemontwikkeling en het testen van software of producten.

Uitvoering en Certificering
training 2 daagse, doorloop 2 tot 4 weken.

Bereidt voor op examen:
– Smart Test; Test Foundation

leslocaties: door heel Nederland.