Vereiste voorkennis

[fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" last="yes" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" class="" id=""][fusion_title size=”1″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Vereiste voorkennis[/fusion_title]CAI heeft een unieke aanpak voor wat betreft het uitvoeren van een cursus, training of werkcollege. Hierbij passen een aantal kenmerken die de student moet bezitten. Een eerste vereiste is gedreven zijn dus een goede inzet en motivatie. Daarnaast is een flexibele instelling aangaande startmomenten, lestijden en leslocaties nodig. Afspraken nakomen of tijdig laten weten dat je verhinderd bent, vinden wij prettig.

AMBI basis /Academy Foundation/EXIN tracks

Voor de EXIN tracks, basis AMBI of Academy Foundation is middelbaar onderwijs (MAVO, HAVO, MTS, VWO, etc.) wel een pre. Of je daarvoor een diploma behaald heeft is geen harde eis. In principe kan iedereen zich aanmelden.
Deze opleidingen voeren de student naar een een niveau van 1e jaars HBO student. Dit is vergelijkbaar met informatica onderwijs op MBO niveau. Maar ook als je jouw kennis voornamelijk in praktijk hebt opgedaan kan je deelnemen aan de basis.

EXIN tracks Advanced , Academy , AMBI specialisatie of keuzemodule

Bij keuzemodules en specialisatiemodules ligt het niveau op Havo 5 of hoger. Er wordt veronderstelt dat kennis zoals behandeld in de basis AMBI of Academy Foundation wordt beheerst. Volgorde van modulen is er niet. Afstuderen kan alleen na een specialisatie.

Prince2, IPMA, ISTQB, ISMAS, ISO 27000, ISO 20000, BiSL, ASL, TMAP, ITIL, ECT

Bij standaarden of specialisme zoals projectmanagement projectleider, programmamanagement, testmanagement, functioneelbeheer, applicatiebeheer, IT service management enzovoorts is wel aan te raden om eerst de foundation cursus te volgen alvorens met de practitioner cursus of andere vervolg cursussen aan te vangen. Voor toelaten op een advanced examen is het regelmatig een vereiste dat er een foundation certificering is behaald.

 

MCSA/ MSCE & CISCO, CITRIX

Bij Microsoft® Solution Engineer of Associate opleidingen is er een zekere opbouw van de modulen en examens te volgen, zie daarvoor de systeembeheer / Microsoft opleidingen op onze website. De eLearning omgeving biedt een 200 tal technische trainingen met examenomgeving en LAB -omgeving voor simulaties/virtualisaties.

HBO bachlor begeleiding en HBO niveau vakken

Geen voorkennis nodig. HAVO of gelijkwaardig diploma is een vereiste hoewel voldoende werkervaring en MAVO ook al toegang geeft als je een 21+ toets uitvoert bij de betreffende hogeschool instelling. Heb je VWO dan kan je de WO bachelor volgen, deze is één jaar korter in doorloop en geeft eenzelfde bachelor graad.
Niveau van de bedrijfsgeoriënteerde vakken is op HBO en post-HBO niveau, er zijn hiervoor geen instroomeisen.

WO master of Science ICT in Business studie

Je hebt een bachelor ICT getuigschrift of WO getuigschrift. Is het een niet-ICTgetuigschrift dan wordt werkervaring meegenomen in de toelatingsprocedure van de universiteit.
De masterclasses bij CAI kennen geen instroomeis. Ook zonder HBO getuigschrift kan je deelnemen aan losse masterclasses. Het betreft dan post-HBO niveau onderwijs op basis van contractonderwijs. Een erkend certificaat van de universiteit wordt bij contractonderwijs verstrekt.

 

Voor deelname aan examens zijn er wel aanvullende eisen door APMG, Prometric, CITO, EXIN, Tüv-Sud, etc..gesteld, zie betreffende websites. Overige algemene voorwaarden betreffende ons produkt leest je in onze leveringsvoorwaarden