BPID, Business analyse, Procesontwerp, Informatieanalyse & Databaseontwerp

Verandering in de organisatie betekent veelal wijziging van de informatievoorziening. Nieuwe en aangepaste functionaliteit is nodig en de te verwerken informatie zal vaak in nieuwe gegevensstructuren worden opgeslagen. Het databasemodel  zal bekeken worden en aangepast aan de nieuwe situatie.

Een modelleertaal als BPMN-2 is bruikbaar voor processen, events en control flow, maar minder geschikt voor flow van dataobjecten, structureren van gegevens en database ontwerp. De modelleertaal UML kan weer goed omgaan met gedrag en gegevens maar veel minder met processen. Requirements specificatie kan wel in een modelleertaal als  SysML (uitbreiding op UML) maar kan ook met natuurlijke taal templates zoal als de Business Use Case, User Story of Natural Language templates.  Daarnaast zijn er vele “traditionele” technieken die ook bijdragen aan het modelleren van procesperspectief, gedrag perspectief en gegevensperspectief van informatiesystemen.

Deze cursus laat de deelnemer kennis maken met deze technieken,  leert de deelnemer om de technieken zelfstandig toe te passen en in te zien dat er meer wegen naar Rome zijn om een bepaald perspectief te modelleren. Een doel is de deelnemer comfortabel te laten omgaan met technieken zodat hij deze gericht kan toepassen in verschillende situaties.

n.b; dit is een cursus voor gevorderden die al enige basiskennis hebben, echter instroom zonder voorkennis kan als je een pre-course dag volgt.

Deze cursus geeft invulling aan het professional level van de certificering voor Business Analist & Informatieanalist  (CBAIAP; Certified Business Analysis & Information Analysis Professional).

[

Inhoud

De deelnemer leert technieken te hanteren voor business analyse, procesmodellering, informatieanalyse, gegevensontwerp en relationeel databaseontwerp. Hij krijgt niet alleen kennis en inzicht van technieken, maar ook vaardigheid in het zelf kunnen analyseren, samenstellen (synthese) van oplossingen en  deze dan ook te verifiëren /valideren op correct zijn (evaluatie).

Wij gaan in op praktisch toepassen van methoden en analyse technieken voor;

Je leert in deze cursus technieken toe te passen, praktijk casus uitwerken (véél casus uitwerken!!), en samenwerken met betrekking tot het reviewen van elkaars werk. Net zoals het in praktijk gebeurt.

Vraag informatie aan voor startgarantie optie, kortingsmogelijkheden, actuele planning, incompany etc.

Niveau, voorkennis en studiebelasting

Studiebelasting: totaal, inclusief lessen; 65-85 uur.
Voorkennis:
basiskennis van methoden en technieken is gewenst!
Uitzondering instroom zonder voorkennis;
Als je HBO of WO studie hebt afgerond.

Niveau:
het is een post-HBO niveau training.

Doelgroep & doelstelling

Voor degene die wil leren hoe technieken juist toe te passen in bepaalde situaties, daarbij verschillende technieken kan gebruiken om een goede oplossing/ goed model te realiseren dat consistent is met andere modellen die bijdragen aan de oplossing.
Zoals;
– business analisten, – requirements engineers,
– informatieanalisten, – database ontwerpers,
– functioneel ontwerpers,
– functioneel beheerders,
– systeemontwikkelaars,
en anderen die deze kennis willen gebruiken bij communicatie binnen projecten of het dagelijks werk.

Doelstelling

Zelfstandig methoden en technieken te kunnen gebruiken in diverse situaties bij  systeemontwikkeling en business analyse, en voorbereiding op een toetsing indien gewenst.

Docenten

Onze docenten zijn gepokt en gemazeld op het gebied van systeemontwikkeling methoden en technieken. Hebben jarenlange ervaring op dit vakgebied, veelal zelf begonnen als programmeur en zich ontwikkeld naar business analist of IT consultant en daarbij met een ‘drive’ om hun kennis over te brengen op anderen.

Uitvoering en Certificering

Standaard training; 4 daagse, doorloop 8 a 10 weken.

Weinig BA ervaring; met een extra precourse dag geven we jou inzicht en kennis in de basistheorie.

Bereidt voor op :
– meerkeuze examen (standaarduitvoering bij 4 lesdagen) of
– eindexamen praktijkopdracht (+2 extra begeleidingsdagen en praktijk verdiepingsdagen).

Leslocaties: door heel Nederland.