HBO ICT-studie

[fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" last="yes" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" class="" id=""][fusion_title size=”1″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]HBO ICT-studie
[/fusion_title]De HBO-ICT opleiding kent een aantal varianten die leiden tot jouw officieel rijkserkend HBO-diploma (je bachelor getuigschrift).

De opleiding kent 3 onderdelen, studiejaar 1, studiejaar 2 en daarna de kopstudie. De eerst twee HBO studiejaren worden ingevuld met vakken uit frameworks zoals iEXA of EXIN-tracks en vakken voor certificering via EXIN of andere exameninstituten waarvoor CAI een examenpartner is of erkende trainingorganisatie. Een examen voor een vak via deze externe exameninstituten levert je een internationaal erkend certificaat, ergo je bent gecertificeerd op dat vakgebied. Je hoeft dan nog niet bij een hogeschool in te schrijven, dat kan later! De laatste 2 jaar kan je dan bij een hogeschool naar keuze volgen.
Onze opleiding leidt op voor mensen met een “T-shaped”. Dat wil zeggen, iemand met kennis tot op een bepaald niveau over een breed scala van ICT onderwerpen zodat hij /zij multidisciplinair kan werken en denken, met daarbij een diepgaande kennis en vaardigheid op een bepaald gebied , zijn specialisatie. Zo kan je bijvoorbeeld goed meedoen als medewerker in een agile-team of Scrum team.

Onze opleiding behandelt onderwerpen op het gebied van de levenscyclus van informatiesystemen; van “Waarom nodig?” (organisatie- en informatiestrategie/beleid), “Hoe te maken? “(projectmanagement, agile, analyse, ontwerp, implementeren, testen), “Wat te veranderen?” (organisatieverandering., Lean, CMM) tot “Hoe te beheren en onderhouden?”(informatiebeveiliging, service management, wijzigingenbeheer, onderhoudsprojecten, cloud-gebruik, etc.. ..).

Kenmerken van onze aanpak; soepele werkwijze, proactief voor de student, en informele sfeer, kleine studiegroepen, snelheid aanpasbaar aan de student zijn ambitie. Een volledig bachelor HBO-ICT traject aan een willekeurige hogeschool duurt 4 jaar, echter door eerder verkregen competenties en werkervaring kan een studie aanzienlijk worden verkort.

Wij verzorgen ook HBO-ICT trajecten in house bij klanten als er groepjes medewerkers zijn die een uiteindelijk HBO diploma willen behalen aan een hogeschool.

 

Vervolg:
Na je bachelor behaald te hebben via CAI kan je zonder pre-master instromen op de twee jarige Master Of Science ICT in Business of onze professional Master ICT in Business. Wij doen dit in samenwerking met en onder auspiciƫn van Universiteit Leiden.[fusion_code]W3RhZ2xpbmVfYm94IGxpbms9Im1haWx0bzppbmZvQGNhaS1vcGxlaWRpbmdlbi5ubCIgYnV0dG9uPSJOZWVtIG51IGNvbnRhY3Qgb3AiIHRpdGxlPSJIZWVmdCB1IEludGVyZXNzZSBpbiBlZW4gY3Vyc3VzIG9mIG9wbGVpZGluZyBiaWogb25zIG5lZW0gZGFuIG51IGNvbnRhY3Qgb3AhIl0NClsvdGFnbGluZV9ib3hd[/fusion_code][/fusion_builder_row]