Inleiding programmeren (IPRO)

Home/Inleiding programmeren (IPRO)

Inleiding programmeren (IPRO)

De cursus bestaat uit een algemene introductie in het programmeren, een aantal zelftoetsen om te kijken of je het programmeren onder de knie hebt. Er zijn diverse opgaven. De oefeningen kan je zelf op je computer maken, de computer moet minimaal voldoen aan de onderstaande eisen

  • Kloksnelheid processor: 1 Ghz
  • Geheugen grafische kaart: 64 Mb
  • Intern geheugen: 256 Mb
  • Schermresolutie: 1024 x 768 pixels, 32-bits true color

Voor deze cursus is daarnaast de installatie van een softwarepakket nodig. Hiervoor is ongeveer 100 Mb vrije schijfruimte op de C-schijf benodigd. Installatie van deze software is onderdeel van de cursus. Deze software draait alleen op een Windows platform.

De deelnemer leert spelenderwijs omgaan met de JAVALOGO taal (combinatie van 3e en 4e generatietaal) en vanuit daar meer complexe programmeeropdrachten uit te voeren. Ook leert de deelnemer hoe nieuwe methodes/functies toe te voegen. Naast deze object georienteerde programmeeraanpak wordt ook gekeken naar de meer traditionele talen zoals Visual Basic, JAVA, PASCAL (3e generatietaal) . Ook krijgt de deelnemer inzicht in een 2e generatietaal (Assembler) met name om tijdkritische programmeervraagstukken efficiënt te kunnen implementeren.

  • – 3 dagen, doorloop 4 a 6 weken.
  • – Locaties: wordt verzorgd door heel Nederland.
  • – Examen in overleg.
  • – Huiswerkbelasting ongeveer 8 a 12 uur per lesdag.
  • -Studiebelasting 84 SBU, zijnde 3 studiepunten
  • prijs €1195,-

Click edit button to change this text.

Toetsing CAI. Bijkomend beoordeling van de praktijkgerichte opdrachten. De student verkrijgt het Certificate Programming Essentials.van CAI.

Beginning Programming with Java (Java), Jcreator, Starten met Programmeren,

Deze cursus is bestemd voor iedereen die wil beginnen met programmeren en de taalconcepten en constructies wil leren begrijpen. Zoals: aankomend programmeurs, technisch ontwerpers en degene die betrokken zijn bij het ontwerpen van software, testen van software. De deelnemer optimaal voorbereiden op de toetsing IPRO. Na deze opleiding kan de deelnemer zelfstandig eenvoudige programma’s schrijven in Visual Basic, . C, JAVA. JAVAlogo, PASCAL of assembler.

Géén, instroomniveau MBO of HAVO.

Zowel klassikaal als individueel. Individueel in overleg met begeleider/docent. De student zal diverse (praktijk)opdrachten uitvoerenl.

Neem nu contact op!
CAI, opleidingen B.V. & advies B.V. Adres : Polakweg 10-11 , 2288 GG, Rijswijk (zh). Telefoon administratie: +31(0)70-2093021 Telefoon facturatie: +31(0)70-3295196. e-mail algemeen info@cai-opleidingen.nl cai@xs4all.nl e-mail voor lopende groepen gebruik de leeromgeving Internet http://www.cai-opleidingen.nl Internet (alternatief) http://www.xs4all.nl/~cai