IPMP, IT Project Management Professional

[fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" last="yes" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" class="" id=""][fusion_title size=”1″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]IPMP, IT Project Management Professional
[/fusion_title]In deze cursus wordt ingegaan op de klant-leverancier relatie en het belang van juiste afspraken en condities. De deelnemer krijgt inzicht in het belang en de voordelen van projectmatig werken en de betekenis van projectprocessen en activiteiten en de toegevoegde waarde ervan voor de dienstverlening. Aan de orde komen het werken met teams en samenwerken volgens afspraken. Ook de projectfasering wordt op procesmatige wijze benaderd zoals projectvoorbereiding, start, uitvoering, voortgangsrapportage en afsluiting. Van elk proces bekijken we de werking op basis van inzicht in de doelstelling, de uit te voeren activiteiten, het hanteren van KPI’s, de invoer en uitvoer en de relaties met andere processen. De best-practice modellen PMI, A4 en PRINCE2 komen aan de orde. Speciale aandacht is er voor rapporteren en van project beheersingsmethodieken. Ten slotte verkijgt de deelnemer inzicht over hoe om te gaan met met wijzigingen in een project, de informatie en de documentatie. U leert de eigen voortgang binnen een projectfase te rapporteren, hoe met project issues om te gaan en hoe kwaliteit van de in het team ontwikkelde producten te toetsen.

Aan de hand van een onderzoek/project bijvoorkeur in de eigen werkomgeving, wordt kennis en vaardigheden toegepast en resulterend in een paper. Een goede mix van theorie, praktijk en de huidige werkomgeving ontstaat op deze wijze. Een CAI begeleider coacht de deelnemer. Er wordt gekeken naar competenties als analyserend vermogen, samenwerking, communicatie en presenteren, de vakinhoudelijke methodes en technieken en toepassingsvaardigheden (betrouwbaarheid, kwaliteit, efficientie en effectiviteit). De cursist wordt uiteindelijk beoordeeld op inbreng, samenwerken, reflectie, paper en presentatie daarvan. Aan het eind van de cursus beschikt u over inzicht in de processen en activiteiten van een Projectteam en kunt u in projectverband meewerken aan de uitvoering van de activiteiten.[fusion_builder_column type="1_3" last="no" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" class="" id=""][fusion_checklist icon=”fa-check” iconcolor=”” circle=”” circlecolor=”” size=”13px” class=”” id=””][fusion_li_item icon=””] 8 sessies , doorloop 8 ± 2 weken (dagcursus) tot 10 ± 2 weken (avondcursus).[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]Locaties: wordt verzorgd door heel Nederland.[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]Examens, dagelijks, in overleg.[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]Huiswerkbelasting ongeveer 3 a 5 uur per sessie[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]Studiebelasting 196 SBU, zijnde 5 studiepunten (5 lesdagen), aanvullend 2 EC voor opdrachten.[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]Prijs € 1270,-[/fusion_li_item][/fusion_checklist][fusion_builder_column type="2_3" last="yes" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" class="" id=""]Click edit button to change this text.[fusion_builder_column type="1_2" last="no" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" class="" id=""][fusion_accordion divider_line=”” class=”” id=””][fusion_toggle title=”Kwalificatie” open=”no”]

Toetsing CAI of EXIN. Via EXIN verkrijgt de student het het Certificate IPMP. Bijkomend beoordeling van de praktijkgerichte opdrachten van de student .

[fusion_toggle title=”Literatuur” open=”no”]

Projecten leiden (Slikker), – Projectmatig werken (Wijnen), – Projectmanagement; een introductie PRINCE2® (Hedeman), – Studiemateriaal en gebruik leerplein, – artikelen en CAI voorbeeldexamens.

[fusion_toggle title=”Voorkennis & niveau” open=”no”]

Module PPF of PMF moet zijn behaald en enige kennis van beheer- en/of projectwerkzaamheden (gestructureerd of ongestructureerd). Voor het praktijkdeel is het hebben van werkervaring binnen een project een pré. Instroomniveau HBO.

[fusion_toggle title=”Doelgroep & doelstelling” open=”no”]

Dit vak is bestemd voor (toekomstig) projectmedewerkers, functioneel beheerders, business managers en systeemeigenaren die willen participeren in projecten. De deelnemer voorbereiden op het IPMP examen. Na deze opleiding heeft de deelnemer kennis, inzicht, analyse en evaluatie vaardigheden betreffende projectmanagement van IT projecten.

[fusion_toggle title=”Uitvoering” open=”no”]Zowel klassikaal als individueel. Individueel in overleg met begeleider/docent. Klassikaal met beperkte inspraak op planning en doorloop c.q. afstemming van lesdata en locaties. Zie vooraankondiging en startprocedure.[fusion_toggle title=”Planning” open=”no”][/fusion_accordion][fusion_builder_column type="1_2" last="yes" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" class="" id=""][fusion_button link=”https://www.cai-advies.nl/?page_id=705&preview=true&form_id=5″ color=”default” size=”” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ alignment=”” class=”” id=””]Schrijf je nu in! [/fusion_button][/fusion_builder_row]