Masterclass Scenario Thinking + Future Decision Making combinatieblok

[fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" last="yes" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" class="" id=""][fusion_title size=”1″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Scenario Thinking + Future Decision Making combinatieblok
[/fusion_title]Scenario denken is een proces waarbij managers, technische mensen, adviseurs, mensen binnen en buiten de organisatie samenwerken om plausibele strategische scenario’s te bedenken. Gedurende 15 maanden worden deelnemers getraind door de expert op dit gebied, Daniël Erasmus MBA/MBI, in het effectief kunnen bekijken en inschatten van risico’s en mogelijkheden die lange termijn beslissingen zullen opleveren.

Binnen het masterprogramma is dit de kers op de taart! Deze twee masterclasses starten in beginsel als 3e of 4e vak vanwege doorloop en ervaringen opgedaan tijdens eerder gevolgde vakken

Het doel van deze vakkencombinatie is om jouw inzicht op tal van onderwerpen te vergroten waarbij je denkwijze aan de tand wordt gevoeld. Dit wordt gedaan door lees- en videomateriaal te bestuderen van vooraanstaande “game changers”. Deze mensen benaderen onderwerpen op andere manieren dan we gewend zijn en zetten je echt aan het denken. Het komt daarbij regelmatig voor dat je huidige percepties flink bijgesteld zullen worden.
De onderwerpen die bij dit vak behandeld kunnen worden zijn organisaties, onderwijs, materialisme en consumentisme, schulden en de media.

De werkwijze van dit vak bestaat uit het gezamenlijk volgen van sessies op diverse locaties in Amsterdam. Iedere sessie bestaat uit een reflectie op het voorgaande onderwerp in de vorm van een essay. De essays die je schrijft dien je van te voren op het forum ter review te plaatsen voor je medestudenten. Aan het eind van iedere sessie wordt een planning gemaakt voor het lezen en bekijken van boeken, artikelen en video’s op basis van een nieuw onderwerp.

Wat het resultaat voor jou als deelnemer zal zijn is om de essentie van een onderwerp te doorgronden zodat je kunt omgaan met de uitdagingen en problemen van het onderwerp. Zowel nu als in de toekomst. Je zal meerdere invalshoeken zien, je leert beter beargumenteren en onderbouwen en je leert jezelf en de andere deelnemers beter kennen door de openhartige essays die jullie zullen schrijven.
Als je ambitie hebt om een strategische positie te bekleden of aan de slag wilt met uiteenlopende uitdagingen en je staat open voor verandering, dan is dit het vak voor jou bestemd.

Er zijn 8 sessies, zo eens per 8 weken een bijeenkomst. Het betreft twee vakken van elk 6 studiepunten. Gezien de grote mate van interactie mogen er absoluut niet meer dan 6 personen aan deelnemen!

Resultaten van onderzoek kunnen, indien mogelijk, aan organisaties getoond worden die daarvoor belangstelling hebben zodat de deelnemers direct meehelpen aan ontwikkeling van de maatschappij.[fusion_builder_column type="1_3" last="no" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" class="" id=""][fusion_checklist icon=”fa-check” iconcolor=”” circle=”” circlecolor=”” size=”13px” class=”” id=””][fusion_li_item icon=””]8 sessies , eens in de 2 maanden een sessie (5 a 6 uur). Max. 6 deelnemers[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]Doorloop: 13 tot 15 maanden. [/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]Locatie: Amsterdam.[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]Huiswerkbelasting ongeveer 8 uur per week (25 a 35 uur per maand).[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]Toetsing in onderling overleg. Paper en tentamen.[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””] Studiebelasting 2x 168 SBU, zijnde 2 x 6 studiepunten. Studenten worden geacht de
resterende studiebelastinguren in te vullen met literatuurstudie en onderzoek.[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]Prijs € 4800,- [/fusion_li_item][/fusion_checklist][fusion_builder_column type="2_3" last="yes" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" class="" id=""]Click edit button to change this text.[fusion_button link=”https://www.cai-advies.nl/contact/” color=”default” size=”” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ alignment=”” class=”” id=””]Neem nu contact op! [/fusion_button][/fusion_builder_row]