Masterclass Scenario Thinking & Future Decision Making

[fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_2" last="no" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" class="" id=""]Scenario denken is een proces waarbij managers, technische mensen, adviseurs, mensen binnen en buiten de organisatie samenwerken om plausibele strategische scenario’s te bedenken. Doel is om te onderzoeken welke koers een organisatie zou kunnen bewandelen en daarvoor lange termijn besluiten en strategische beslissingen te nemen.

De masterclass vergt gedegen inzet van de deelnemer, ook al zijn de sessies eens in de twee maanden.  Er zijn acht sessies.
Gedurende 14 maanden worden deelnemers getraind door de expert op dit gebied, Daniël Erasmus MBA/MBI, in het effectief kunnen bekijken en inschatten van risico’s en mogelijkheden die lange termijn beslissingen zullen opleveren.[fusion_builder_column type="1_2" last="yes" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" class="" id=""][fusion_imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”glow” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/fusion_imageframe][fusion_builder_column type="1_2" last="no" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="solid" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" class="" id=""][fusion_accordion divider_line=”” class=”” id=””][fusion_toggle title=”Inhoud” open=”no”]

Doel van de masterclass is om het inzicht van de deelnemer op tal van onderwerpen te vergroten waarbij hij diverse denkwijzen aan de tand voelt. Dit wordt gedaan door lees- en videomateriaal te bestuderen van vooraanstaande “game changers”. Deze mensen benaderen onderwerpen op andere manieren dan we gewend zijn en zetten je echt aan het denken. Het komt daarbij regelmatig voor dat je huidige percepties flink bijgesteld zullen worden.

Onderwerpen die bij dit vak behandeld kunnen worden zijn o.a.;
– organisaties,
– onderwijs,
– materialisme en consumentisme,
– schulden en de media,
– energie en milieu.

De werkwijze van dit vak bestaat uit het gezamenlijk volgen van sessies op diverse locaties in Amsterdam. Iedere sessie bestaat uit een reflectie op het voorgaande onderwerp in de vorm van een essay. De essays die je schrijft deel je vooraf met medestudenten ter review. Aan het eind van iedere sessie wordt een planning gemaakt voor het lezen en bekijken van boeken, artikelen en video’s op basis van een nieuw onderwerp.

Wat het resultaat voor jou als deelnemer zal zijn is om de essentie van een onderwerp te doorgronden zodat je kunt omgaan met de uitdagingen en problemen van het onderwerp. Zowel nu als in de toekomst. Je zal meerdere invalshoeken zien, je leert beter beargumenteren en onderbouwen en je leert jezelf en de andere deelnemers beter kennen door de openhartige essays die jullie zullen schrijven.

Als je ambitie hebt om een strategische positie te bekleden of aan de slag wilt met uiteenlopende uitdagingen en je staat open voor verandering, dan is dit het vak voor jou bestemd.

[fusion_toggle title=”Kosten” open=”no”]

Betreft 8 sessies. Elke sessie levert een essay en beoordeling
Globaal: € 4400,- (8 x € 550,-)
Prijzen excl. 21% BTW.
Vraag informatie aan voor gedetailleerd kostenoverzicht en kortingsmogelijkheden.

[fusion_toggle title=”Niveau, voorkennis en studiebelasting” open=”no”]

Studiebelasting: totaal, inclusief lessen; 320-350 uur.
Voorkennis: HBO-denkniveau
Niveau: het is een post-HBO niveau training.

[fusion_toggle title=”Doelgroep & doelstelling” open=”no”]

Voor degene die mee wil denken op strategisch niveau over
besluitvorming en toekomstige koers van een organisatie;
– business analisten, – organisatieadviseurs,
– managers, – CEO’s, CIO’s,
– innovators,
– beslissers in organisaties
– consultants, et cetera.

Doelstelling: kennis, inzicht en vaardigheid verkrijgen.

[fusion_toggle title=”Docenten” open=”no”]

Daniël Erasmus oprichter van DTN , is een autoriteit op het gebied van Scenario Thinking en “Out of the Box “thinking, hij is een toonaangevende futurist, denker over het uitvoeren van scenarioplanning processen op het gebied van technologie, bestuurlijk, onderwijs en het milieu voor de overheid, stichting, en zakelijke klanten. Hij heeft gewerkt met klanten zoals Koninklijke Nederlandse Shell, Schlumberger, Sanoma, Telenor, Vodafone, KONE, Nokia, de Rabobank, de stad Rotterdam en de Nederlandse ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Ruimtelijke Ordening,

Client overnames op basis van DTN scenario’s en aanbevelingen hebben € 400.000.000 directe winst in 3 jaar gebracht. DTN Scenario’s en NEWSCONSOLE analytics hebben de 2014 Olieprijs daling voorspeld en geleid tot fusies in de olie sector. De recente Chinese economische vertraging, doorbraak van nieuwe technologieën in energie; enz. zijn door de DTN (scenario denken) en NEWSCONSOLE (big data analysis) voorspeld.

In de afgelopen 20 jaar heeft hij meer dan 100 scenario voor de toekomst van de informatiemaatschappij op 4 continenten bekeken en besproken met global leaders, wetenschappers en pioniers zoals Bob Kahn; Takeshi Natsuno, George Akerlof, James Mirrlees; Jim Hansen; Natarajan Chandrasekaran; Eiji Sato-Oyakata, etc.

Daniel is pionier in het gebruik van scenario’s om diepe dialoog over de veranderende informatiemaatschappij en de impact ervan op onze organisaties, ons werk en onze samenlevingen te vergemakkelijken.

[fusion_toggle title=”Uitvoering en Certificering” open=”no”]

8 avondsessies, eens per 2 maanden ongeveer één sessies
planning van sessies gaat in overleg en wordt per sessie bepaald,
gezien de ruime doorloop van 12 tot 15 maanden.

[/fusion_accordion][fusion_builder_column type="1_2" last="yes" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" class="" id=""][fusion_button link=”https://www.cai-advies.nl/?page_id=705&preview=true&form_id=5″ color=”default” size=”” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”#1e73be|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”#3f83bf” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ alignment=”” class=”” id=””]Schrijf je nu in! [/fusion_button][fusion_code]PGJyPg0KPGJyPg==[/fusion_code][fusion_button link=”www.cai-advies.nl/contact” color=”default” size=”” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ alignment=”” class=”” id=””]Informatie aanvraag[/fusion_button][/fusion_builder_row]