SEQA software engineering & quality assurance

Software Engineering kent vele dimensies.  Van projectmanagement, teamorganisatie, systeemontwikkelsmethoden zoals lineair, iteratief, incrementeel, scrum based, agile, evolutionair maar ook een analyse- en ontwerpcomponent waarbij de diverse modellen en technieken aan de orde komen. Daarnaast zijn er ontwerptalen zoals UML en programmeertalen zoals Java++ , Phyton en manieren om requirements te verkrijgen en op te stellen. Ook kwaliteit van systemen is van belang, de software fabriek aanpak betekent een kwaliteitsborging en hierdoor wordt CMM level 4 tot 5 haalbaar.

inhoud

Examen
Certified Software Engineering Professional.

Uitvoering
5 lesdagen, eens in de 2 a 3 weken een lesdag.
Huiswerkbelasting ongeveer 6 a 10 uur per lesdag.
Studiepunten; 10 ECTS,

Literatuur
Software Engineering (Sommerville/van Vliet),  Gestructureerd testen,- Object Primer, – Applying Patterns en UML, -Moderne software fabriek, – Practisch UML, – Kwaliteit van softwareproducten, – CMM guidelines.

Doelgroep & doelstelling
Voor degene die te maken heeft met systeemontwikkeling en een helicopter view wil hebben over de system lifecycle en kwaliteit en daarnaast met diverse betrokkenen van automatisering wil communiceren.

Zoals: software engineers, functioneel ontwerpers, informatieanalisten, projectleiders, software quality managers, quality assurance medewerkers, functioneel beheerders en consultants. De deelnemer wordt voorbereiden op de toetsing SEQA. Na deze opleiding kan de deelnemer als software engineer zelfstandig de volwassenheid van systeemontwikkelomgevingen beoordelen, kan hij meedenken op een object oriented wijze en heeft inzicht in UML ontwerpen en kan kwaliteit van software bepalen en meten. Ook kan de deelnemer een requirement analyse uitvoeren en deze requirements managen

Voorkennis & niveau
Geen voorkennis nodig. Het is een HBO niveau cursus.