Strategisch management en bedrijfbeleid

Elke organisatie behoort een strategie en een visie te hebben. Dit zorgt voor focus, daadkracht en effectiviteit. Maar hoe weet je of strategische keuzes de juiste zijn? Waar en hoe kan je marktaandeel vergroten? Hoe kan je innovatie benutten? Naast strategie is het ook van belang hoe deze in acties op te zetten en  hoe de informatievoorziening en informatiemanagement hierbij een ondersteunende rol kunnen spelen. Ook het beleid van de business en informatie moet worden opgesteld.om een  goed werking en afstemming te krijgen van business processen en de informatievoorziening.

De training Strategisch management & bedrijfsbeleidgaat hierop in. U leert hoe een analyse te maken en de mogelijkheden te verkennen van verschillende toekomstscenario’s waarbij u strategie en visie vertaalt naar doeltreffende acties. U kunt als strategische sparringpartner optreden en de organisatie, afdeling en team naar een hoger niveau tillen.

(Click Hier om je ervaring op te geven.)

Inhoud
Deze cursus behandelt technieken en methoden om strategie te bepalen en leert de deelnemer niet alleen deze te begrijpen, maar ook op een juiste manier toe te passen!
Wij gaan in op:
– inzicht in organisatie en informatieverzorging,
– SWOT analyse,
– concurrentiemodel,
– strategic alignement model,
– Boston Analysis (BCG-matrix),
– inzicht in informatiemanagement,
– opstellen en beoordelen van architecturen,
– inzicht in veranderingsmanagement,
– inzicht in beleid van de organisatie,
– inzicht in de samenhang van de organisatie.

Vraag informatie aan voor gedetailleerd kostenoverzicht en kortingsmogelijkheden.

Niveau, voorkennis en studiebelasting

Studiebelasting: totaal, inclusief lessen; 32-45 uur.
Voorkennis: HBO  denkniveau wordt verwacht.
Niveau: HBO / post-HBO.

Doelgroep & doelstelling
De deelnemer leert gebruik te maken van principes waarop organisatiebeleid en management zijn gestoeld en die het strategisch belang van IT voor de organisatie verduidelijken. De deelnemer probeert beleid en doelstellingen te vertalen naar architecturen die de gewenste informatievoorziening van de organisatie kunnen concretiseren. Diverse architectuurprincipes komen aan bod zodat de deelnemer deze kan gebruiken bij het ontwerpen van architecturen.

Bestemd voor degene die met strategie en organisatie inrichting te maken krijgen, zoals;
– informatiemanagers,
– veranderingsmanagers,
– bedrijfsmanagers,
– business analisten,
– organisatie adviseurs,
– consultants, et cetera.

Doelstelling: kennis, inzicht en vaardigheid verkrijgen, en
voorbereiding op een toetsing indien gewenst.

Docenten
Als opleidingen- & adviesaanbieder voor organisaties met IT problematiek kan CAI bogen op een aantal docenten met jarenlange ervaring op diverse aspectgebieden. Zo ook voor strategie en beleid op het gebied van organisatieontwikkeling en afstemming van de IT. . Docenten zijn vaak werkzaam als informatiemanager, organisatieadviseur of IT consultant. Andere docenten hebben jarenlange ervaring met management functies in organisaties en zijn geziene gastdocenten aan hogescholen of universiteiten.

Uitvoering en Certificering

training 4 of 5 daagse, doorloop 7 tot 12 weken.

bereidt voor op examen:
– SMBP (Strategic Management & Business Policies)

Leslocaties: door heel Nederland.