SysML Foundation, Systems Modeling

Home/SysML Foundation, Systems Modeling

SysML is een visuele modelleertaal voor zo wel functioneel ontwerp en technisch ontwerp.  Ook kan binnen SysML requirement management worden geïmplementeerd en biedt SysML alle mogelijkheden zoals in UML.
Een Model Based Software Engineering  tool die SysML ondersteund kan zelfs code genereren. SysMl is bedoeld voor een level 5 maturitty level voor systeemontwikkeling waarbij sec met diagrammen wordt ontworpen en daar vanuit de code wordt gegenereerd.

SysML kent vier pijlers c.q. vier essentiële schema’s: Requirement, Activiteit , Block, en Parametrische diagrammen. SysML is zeer geschikt voor Systems Engineering  en behandelt aspecten als specificatie, analyse, ontwerp, verificatie en validatie. SysML is te gebruiken voor ontwerpen van velerlei systemen zoals hardware systemen, software systemen, informatiesystemen en systemen waar processen, personeel en faciliteiten en rol spelen zoals Business Process Modeling.

De cursus laat de deelnemer kennismaken met SysML, de diagrammen te begrijpen en betekenis van diagrammen te doorgronden. De deelnemer kan zo SysML diagrammen valideren en op juistheid en samenhang.

(click hier om je ervaring op te geven).

De SysML fundamental cursus laat de deelnemer de SysML taal begrijpen, betekenis van diagrammen en hun symbolen te snappen waardoor hij in staat is diagrammen te valideren op juistheid en samenhang.
Wij gaan in op:
– Model based System engineering
– Definitie van basis elementen
– Syntax & Semantics of SysML
– Afbakenen Domain & Context
– Block definitie diagram
– Intern block diagram
– Activiteiten diagram
– Use case diagram
– Requirement diagram
– Dependencies & traceability
– Allocation
– State transition diagram
– Sequential diagram
– Parametric diagram
– Porten & flows

2 daagse uitvoering € 1195,-, € 350,- per lesavond
3 daagse uitoering € 1625,-,
Literatuur € 90,-
Examen vanaf € 230,-
Prijzen excl. 21% BTW.
Vraag informatie aan voor gedetailleerd kostenoverzicht en kortingsmogelijkheden.

Studiebelasting: totaal, inclusief lessen; 16-20 uur.
Voorkennis: MBO-denkniveau
Niveau: het is een HBO niveau training.

Voor degene die engineeringsprojecten deelnemen en op logisch niveau nadenken maar ook degen die op technisch niveau nadenken of een systeem,
– business analisten, – requirement engineers,
– functioneel beheerders, – technisch beheerders,
– informatie analisten, systeem analisten,
– technisch ontwerpers, – systeemontwikkelaars,
– teamleiders, – projectmedewerkers, – projectmanagers,
– consultants, et cetera.

Doelstelling: kennis, inzicht en vaardigheid verkrijgen, en
voorbereiding op een toetsing indien gewenst.

Veel van onze docenten komen uit de systeemontwikkeling. Zij hebben vaak rollen c.q. functies vervuld als programmeur, ontwerper, analist, requirement engineer, business analist, informatie architect etc. Maar SysML is niet alleen voor IT oplossingen, maar wordt ook gebruikt voor technisch oplossing (wegenbouw, bruggenbouw, raketten bouw, de autmotive industrie, etc.) . Ook binnen die vakgebieden hebben docenten hun sporen verdiend.

training 2 daagse, doorloop 1 tot 2 weken.
training 3 avonden, doorloop 3 tot 4 weken.

(option) bereidt voor op examen:
– OCSMP (Certified SysML Professional);

leslocaties: door heel Nederland.

Schrijf je nu in!


Informatie aanvraag
CAI, opleidingen B.V. & advies B.V. Adres : Polakweg 10-11 , 2288 GG, Rijswijk (zh). Telefoon administratie: +31(0)70-2093021 Telefoon facturatie: +31(0)70-3295196. e-mail algemeen info@cai-opleidingen.nl cai@xs4all.nl e-mail voor lopende groepen gebruik de leeromgeving Internet http://www.cai-opleidingen.nl Internet (alternatief) http://www.xs4all.nl/~cai